neděle, ledna 02, 2005

9. den

  • MORE PHOTOS


  • Nase prvni zastavka byla v Cheep Cheese farm, kde jsme ochutnali par syru, Honza neodolal a musel si dva koupit. Dale jsme pokracovali do Margate kde jsme se zastavili u Margate train, ktery uz nejezdi, zato ve vagonech jsou restaurace, a male obchudky, kde se daji koupit ruzne suvenyry, nebo ovoce. My jsme si dali k snidani obri palacinku v jednom z vagonu, abychom meli silu na vic nez 300 schodu na vrsech veze Shot Tower v Taroona. Vyhled na okoli byl uzasny.

    Odtud jsme jeli pres Hobart do Richmond. Okolni oblast byla prvni, kterou Anglie pridelila svobodnym osadnikum pro zemedelske vyuziti a ti tu zalozili osadu, ktera jim mela pripominat. Vetsinu ze staveb vybudovali trestanci vcetne piskovcoveho mostu z roku 1823 (rikaji nejstarsi most v Australii) a rimskokatolicky kostel z roku 1834. Prosli jsme se po moste, po meste, podivali jsme se do zenske veznice (hruza), do kostela a vyrazili jsme smer Port Arthur.

    Po ceste jsme se zastavili u Tasman Arch (obrovsky oblouk) a Devils Kitchen (coz byla drive jeskyne a potom co propadl strop, vznikla tam obrovska prolaklina). Byla to prochazka na 10-15 minut a za tu chvilicku jsme promokli durch, k tomu jeste fucelo a tak jsme se rozhodli, ze na blowhole (to je dira ve skale a tunelem se do te diry dostava voda a podle toho, jak je rozbourene more, tak to vystrikuje z te diry) se podivame druhy den pri ceste z Port Arthur. – byl zalozen jako drevarsky zavod a trestanecka osada pro nenapravitelne zlocince, vetsina byla deportovana z NSW. Veznice byla pokladana za nejtvrdsi sveho druhu v britskem imperiu a proslo ji kolem 12000 trestancu. Je to obrovsky areal o rozloze 40 ha a patri k nejnavstevovanejsim turistickym atrakcim Tasmanie. A prave kvuli sve historii se o tomto miste vypravi ruzne historky, ze tam je spoustu duchu. My jsme chteli nejake videt, tak jsme sli v 22.30 hod. na Goust tour. Trvala 1.5h a vyslechli jsme si prave nejake historky a prosli si par starych domu. K tomu nam taky prselo. Dostali jsme certificate, ze jsme byli statecni a tesili se na rano, (meli jsme dalsi tour ve dne) ze si to vse prohlidnem za svetla.

    0 Comments:

    Okomentovat

    << Home