středa, prosince 29, 2004

5. den

  • MORE PHOTOS



  • Vzbudili jsme se do krasneho rana. Azuro. Sice v info.centr rikali ze nahore muze snezit, ale nakonec bylo cely den nadherne a teplicko. Kolem pul desate jsme vyrazili na trak, ktery vedl kolem Dove Lake a dal pres Hansons Peak (1185m) primo pod vrcholky Credle Mountains(1545m). Track byl chvilema trochu rough ale zvladli jsme to za 5 hod.







    Unavene nohy jsme si osvezili v Dove Lake a vyrazili smerem Rosbery.


    Nedaleko odtud zacinal dalsi 3 hodinovy track na Montezuma falls (nejvyssi v Tasmanii). Krome tohoto traku 17 km od Rosbery zacinala 14km cesta pro 4WD. Protoze jsme se dnes uz nachodili dost, tak jsme si vybrali cestu pro 4WD, ale bylo to snad vic namahavi nez kdybychom sli pesky.


    Cesta tam a naspatek nam trvala priblizne 3 hod. Stalo to za to – brodili jsme 3 ricky, bylo tam nekolik useku, kde to vypadalo, ze to bude nase misto na prenocovani a odkud rano pujdem do mesta pro pomoc;0), aby nas vytahli z bahna. Dobre to dopadlo, vodopad byl taky peknej a tak jsme pokracovali smerem pres Zeehan, kde jsme si dali za odmenu steak a ke Strahan, pred kterym jsme na vyhlidce na Ocean Beach prespali.