čtvrtek, prosince 30, 2004

6. den

  • MORE PHOTOS



  • Rano jsme jeli do Strahanu, ale nestihli jsme cruise (stihli - presne a nez by jsme si pobrali vse potrebne z auta, ktery jsme si prave zaparkovali docela daleko, tak by lod uz byla pryc), tak jsme si tam prohlidli obchod kde prodavali vsechno mozne ze dreva.

    Obchod byl spojeny I s dilnou, takze jsme se mohli koukat, jak tam “neco?” vyrabeli. Potom jsme si sli do info. centra, kde jsme si nakoupili neco na pamatku a jeli jsme dal do Qeenstown.


    Nez jsme tam dojeli, tak z dalky to vypadalo jako hezka priroda, same kopce, hory, kdyz jsme dojizdeli do mesta, tak jsme meli pocit ze jsme na mesici , – vsude kolem vytezene kopce. Projeli jsme mesto, podivali se na parni masinku, na peron, odkud odjizdi a potom jsme pokracovali dal pres Nelson falls (na 20min walk).

    Po ceste byla I prochazka k Franklin River, tam jsme si dali svacinku a jeli dale k Lake St Clair. Tam jsme sli na prochazku, kde jsme mohli nejen obdivovat na vyhlidkach krasne okoli a cistou vodu, ale taky jsme doufali, ze budeme mit to stesti a ze uvidime platypuse (kteri tam zili volne v prirode).


    Kdyz jsme dosli k Platypuse Bay, cekali jsme presne podle navodu jak nam radili – v tichosti, videli jsme v dalce ve vode neco se pohybovat, ale asi to platypus nebyl. Od Lake St Clair jsme pokracovali dal dolu do Mount field nat.park kde jsme v campu prespali.