pátek, prosince 31, 2004

7. den

  • MORE PHOTOS



  • Posledni den v roce jsme si udelali takovy relaxacni. Rano jsme vyrazili na tall trees walk a Russel falls ( jedno z nejnavsevovanejsich mist v Mount field NP) a potom jsme dal pokracovali na New Norfolk, kde jsme si v parku po nekolika denim shonu udelali picnic. Z New Norfolk jsme jeli primo do Hobart (Druhe nejstarsi mesto Australie). Nase prvni cesta vedla do bottle shopu kde jsme si koupili sampano na vecer a potom jsme nasli car wash, abychom mohli umyt auto na kterem nebylo poznat, jakou ma vlastne puvodni barvu.V informacnim centru jsme zjistili, kde bude nejlepe videt ohnostroj a jeste pred tim nez jsme vyrazili do mesta jsme jeli na Mt.Wellington (1270m) odkud je krasny vyhled na Hobart a siroke okoli.



    Pripraveni na Silvestrovske oslavy jsme vyrazili k pristavnimu Doku, kde byl cil yachet, ktere se zucastnili zavodu Sydney – Hobart a zaroven to bylo centrum vseho Silvestrovskeho deni v Hobartu. Prave kdyz jsme si kupovali veceri, priplula jedna z lodi, ktere se ucastnili zavodu a pozdeji jsme zjistili ze vyplulo 115 lodi, ze zavodu v prubehu odstoupilo 57 (z duvodu:poskozeni casti lodi, plachet,jedna dokonce ze pry je to prestalo bavit;0)) na ceste a do konce roku jich jeste neprijelo 19. Posadky na palubach si uzivali, my jsme se jeste pred ohnostrojem prosli kolem celeho pristavu, taky po zname ctvrti
    Salamanka, kterou tvori rada piskovcovych dilen pro ranna prumyslova odvetvi od vareni dzemu po slevarenstvi.(Salamance rikaji – srdce Hobartu) Protoze byl vecer tak bohuzel vsechny kramky byli zavreny, ale I tak to melo sve kouzlo. V parku zrovna kvetly lipy (ty nejsou v Australii). Ohnostroj byl uzasny a atmosfera perfektni. A tak nam zacal novy rok 2005.